fredag, oktober 10, 2014

Brev från pappa - Poste Restante, New Delhi (10.10.1974)


Bromma den 10 okt. 1974 
Hej Hans o Elisabeth

Tack för brev och kort, roligt att Ni haft det fint. Vi hoppas innerligt att Ni får fortsätta med att vara friska och att äventyren är av rimliga mått. 
 
Hur det är så är vi nog litet oroliga för Er. Jag fick begrepp om avstånden när jag skulle skicka plastpåsarna. Flickan på Posten undrade om paketet skulle gå med båt eller flyg. Båtledes skulle det ta 40 dagar, så det fick bli med flyg. Hoppas att det kommer fram i rätt tid.

Kan tala om att korten du tog med din nya kamera blev utmärkta, skärpan fin.

Jag antar att resan är något jobbig, men Ni är unga och starka så jag hoppas att Ni utstår värmen och evt. köld utan större problem.

Här har vi det verkliga höstvädret, regn, grått och förfärligt trist.

Ingemar och jag var ned till Öland för en 14 dagar sedan, Ingemar gjorde ritningar för att Elektrikern skulle ha något att gå efter, så nu hoppas vi att det skall bli klart till Jul.

Det går bra för Ingemar. Han ligger visst trea i hela landet så han har chans på en stereoanläggning, samt en resa på en vecka till Gambia vid Jultiden om han nu kan hålla resultatet.

Han har flyttat in i sin nya lägenhet på Pilgatan. Den ligger mysigt och verkar bra. Han har i dagarna sålt sin Renault och köpt en Daf 73 Combi. Vi sliter fortfarande på "Cittran." Jan och jag var och provkörde en ny Citroen GS. Världens fjantigaste försäljare demonstrerade den.

Den bilen var utmärkt, spännande, men kort avstånd mellan fram och baksätet, du får nog svårt med benen. Den kostar alldeles för mycket pengar också, så det är inte aktuellt.

Har just nu 3 st. utställningar på gång, Mjölkcentralen, I.B.M., samt Sivertz Kabelbverk i Sundbyberg. Vet inte hur mycket det inbringar. Hoppas på det bästa.

Har du skickat något kort till Benny Teghammar?
Ingemars adr. är Pilgatan 5, 112 23 Stockholm.

Ingegerd Sandberg, änka efter Einar, skall evt. gifta sig med T.T., Torsten Tegnér, 86 år. Ingegerd är 63 och ligger just nu på Söderhamns Lasarett. Hon är inte alls bra. De har tagit bort en 6 del (sjättedel?) av magsäcken. Hon har dessutom socker, så det blir väl som det blir. Expressen hade stor bild av dem innan.

Det här är ju litet oväsentligt skvaller, men Du bör veta vad sig i riket tilldrager.

Bl.a. i dagarna har Sträng lagt fram ett nytt skattepaket, som skall sänka skatten för alla upp till inkomster på 80.000, men som vanligt tar ju kommunalskatten igen det mesta.

Norrmännens Nobelkommitté har skämt ut sig igen. Japans Sato har fått fredspriset tillsammans med Irländarna.

Litteraturpriset har gått till två svenskar. Harry Martinsson och Eyvind Johnson. Delblanc skriver i DN en fruktansvärd avrättning och kallade det mygel och korruption, så nu lär väl inte han komma in i Akademien. Han har ju varit påtänkt för inval.

I dagarna har ekonomipriset gått tilldelats Gunnar Myrdal och Friedrich von Hayek.

Jag antar att dessa saker inte står att läsa i den tidningar du kommer över.

På Galerie Constance har vi Söndagen den 13 oktober Vernissage på en utställning av Brita Lindefelt, skulpturer och svetsteckningar i stålplåt. Intressant utställning tror jag. Därefter kommer Imants Sinka fr o m 27 oktober t o m 10 nov 74, så du ser vi kämpar vidare.

Litografierna av Miro och Picasso är värda flera 1.000-lappar. Som tur var sålde vi ingen tidigare. Har låtit rama in dom snyggt i metallramar. Får se om vi får någon penningstark köpare.

Mötte Mats som hastigast. Han går på svetskurs någonstans vid Hammarby. Han verkade ganska slak. Det är nog jobbigt att vara på verkstadsgolvet.

En fd. lumparkompis ringde för en tid sen, men det var inget viktigt. Han blev väldigt snopen men kom ihåg att du talat om resan till Indialand.

Träffade konstnären Idewalls fru. Hennes dotter är hemma här i Sverige nu. Hon hade hört att det var svårt att komma in i Indien och att många resande blivit avvisade vid gränsen. Hoppas att ni har alla papper klara.

Ja, nu måste jag sluta. Mamma, Jan och Ingemar hälsar till Er båda, med massor av kromar och välgångsönskningar.

Må så väl och var rädda om Er. Hälsa även era kamrater på resan.

Vi väntar på brev med spänning.

Kära hälsningar 
från pappa Harald

Med brevet fanns också en diabild på min Saluki, Dhabi.Inga kommentarer:

Loading...