tisdag, februari 12, 2008

Varför är konservativa Kristol så kåt på Obama?

Det gjorde mig en smula konfunderad när den ärkekonservative Bill Kristol (son till Irving Kristol, en av ledarna för den neokonservativa rörelsen) skriver en krönika i New York Times med titeln "Obama's Path to Victory".

Han konstaterar att det som för något år sedan verkade självklar, att Hillary Clinton skulle bli demokraternas presidentkandidat inte längre är så självklar.

Obama Express är nästan ikapp the Clinton Couch och kom ännu närmare med tisdagens segrar i Maryland, Virginia och Washington, D.C. Chanserna är goda att han ska vinna Hawaii och Wisconsin och med det momentum som han nu bygger upp kanske han även tar Texas och Ohio. Isåfall blir det svårt för partimaskineriet och superdelegaterna att hålla emot.

Det enda skumma är alltså varför Bill Kristol är så kåt på Obama. Kanske tänker han att John McCain ska kunna vinna över Obama, trots att opinionsmätningarna tyder på att Obama är starkare än Hillary i en politisk envig med McCain. Men Kristol som var en av pådrivarna bakom Irak-kriget kanske vet nåt som vi inte vet. Om Bush lyckas skruva upp den internationella spänningen under sommaren så kanske folk blir rädda och lutar sig mot en stark man....

Wag the Dog var det filmen hette.

Hans Sandberg

Inga kommentarer:

Loading...