tisdag, februari 26, 2008

Nej, fotografiet kan inte vända opinionen

Hillary-kampanjens syfte med att sprida en bild på Barack Obama i traditionell keynyansk dräkt må ha varit att underminera honom på samma sätt som andra försökt sprida intrycket av att han är muslim. Men den enda effekt bilden kommer att ha är att sätta ännu ett minus i kanten för Hillary Clintons kampanj.

"Obama: Hillary läckte muslimbilden på mig" lyder en rubrik i Aftonbladet och underrubriken säger att "Fotografiet kan vända opinionen", men det är uppåt väggarna fel, för dagens USA är inte som förut. De vita amerikanerna är inte rasister och de har dessutom blivit mer sofistikerade i sitt umgänge med andra etniska grupper. Det är svårt att leva och arbeta om man inte kan uppträda anständigt mot folk av annan hudfärg och religion och för ett företag kan diskriminering, eller accepterande av diskriminering bli en ekonomisk katastrof, endera pga ett åtal och/eller att märkesnamnet skadas.

Dessutom: Barack Hussein Obama ser inte precis ut som något Al-Qaida-krigare på bilden. Snarare ser han ut som om han gör sig redo för julbaket!

Hans Sandberg

Svenska Dagbladet om Obama-bilden
Och Dagens Nyheter/TT 


Inga kommentarer:

Loading...