tisdag, mars 04, 2008

Hillary omfamnar McCain - siktar hon på 2012?

Det vore för lätt att förklara Hillarys märkliga omfamnande av John McCain med att hon är desperat. För hur desperat kan en demokrat få vara för att det ska vara okej att backa upp sin blivande huvudmotståndare?

”Jag anser att jag har en livslång erfarenhet som jag kommer att ta med mig till Vita Huset. Senator John McCain har också en livslång erfarenhet som han kan ta med sig till Vita Huset. Och senator Obama har ett tal som han gav 2002.”

Det är ett märkligt yttrande och det kommer att skada Barack Obama om han blir demokraternas kandidat, men det kommer också att skada Hillary Clinton, för hon har förlorat det hon hade kvar av sin trovärdighet. Många Obama-anhängare som hittills sett Hillary Clinton som ett alternativ till Obama, måste nu fråga sig om de överhuvudtaget har någon anledning att lita på en person som är så kåt på makten att hon är beredd att liera sig med fienden? Säga vad man vill om John McCain, men han har råg i ryggen, vilket är mer än vad man kan säga om Hillary Clinton efter hennes kalla-krigs-annons i veckan och nu denna attack under bältet på Obama. Det är inte alls omöjligt att besvikna Obama-anhängare kommer att finna det omöjligt att rösta på Hillary efter detta. Vilket gör att den mest erfarna politikern vinner höstens val – John McCain. Kanske har Hillary redan ställt in siktet på 2012? För isåfall är det bättre att ha McCain som president än Obama.

Hans Sandberg

Negativism hjälpte Hillary 4 mars
(rapport i Los Angeles Times)


Inga kommentarer:

Loading...