tisdag, mars 18, 2008

Obamas hemliga vapen (och han är inte ens demokrat)

Han är ung, smart och talför. Derrick Ashong är musiker och invandrare från Ghana i Västafrika. Och han har nästan över en natt blivit ett fenomen på Youtube. Han är ett levande bevis på hur fel Clinton-kampanjen har när de försöker framställa obamiterna som känslomänniskor till skillnad från de erfarna och kloka clintoniterna.

Det började med att han blev intervjuad utanför Kodak-teatern i Hollywood 31 januari. Det var samma kväll som Hillary och Obama skulle drabba samman i ännu en debatt. Derrick var enligt en rapport i dagens New York Times där med vännen Shaunelle Curry som bad honom hjälpa till och hålla ett plakat. Först ville han inte, men så sa han OK och rätt vad det var fann han sig framför kameran. Intervjuaren Mike var tuff och verkade ha bestämt sig för att avslöja en av dessa idealistiska ungdomar som gillade Obama, men inte hade en aning om sakfrågorna. Men det blev ingen avklädning av en ung idealist, utan en lektion där Derrick lade ut texten i detalj och svarade på varje fråga och uppföljningsfråga med stor sakkunskap och elegans. När den tretton minuter långa intervjun led mot sitt slut sa Mike att Derrick uppenbarligen var väl påläst.

Intervjun landade såsmåningom på Youtube och har snart setts av en miljon människor. Och Derrick har postat flera tal där han berättar om sig själv och vad han står för. Det visade sig att det inte alls var någon naiv idealist, utan en väldigt sofistikerad och värlsvan sådan. Han föddes i Ghana och växte upp i Flatbush
i Brooklyn, samt på andra ställen i USA och Mellanöstern. Han gick på Harvard University och jobbar som professionell talare för the Lavin Agency, samt har ett eget band.

Följ länkarna nedan till Youtube!

Obama vs Clinton Hollywood Democratic Debate 3

Why I Support Obama - The Emotional Response

ABC on the Sweet Mother Tour

Derrick Ashong Lecture

Det skulle förvåna mig om han inte rekryteras av Obama-kampanjen.
Han är obasmisk!

Hans Sandberg

Inga kommentarer:

Loading...