fredag, april 04, 2008

Chuck Hagel, republikansk senator: Jag vet inte om jag kan stöda John McCain

Senator Chuck Hagel från Nebraska är en av USAs skarpaste kritiker av Bush-Cheneys krig i Irak och det är därför kanske inte så konstigt att han har svårt för John McCain som vill fortsätta kriget och är öppen för att ha trupper kvar i Irak i 100 år.

Han sa i en intervju för MSNBC idag att han finner det mycket svårt att stöda sin gode vän och repulikanske partibroder McCain eftersom de står så långt ifrån varandra när det gäller Irak. Chuck Hagel ber i sin nya bok America: Our Next Chapter: Tough Questions, Straight Answers om ursäkt för att han röstade för krigsresolutionen som gjorde det möjligt för Bush att invadera Irak och utlösa den katastrof som Irakkriget blev. Han gör därmed något som Hillary Clinton ännu inte kunnat förmå sig att göra, nämligen att be om ursäkt för att ha bidragit till Irakkriget.

För några dagar sedan intervjuades Chuck Hagel av James Stewart The Daily Show.

Så här sa han om Bush-regeringen och Irak:

"Vår invasion och ockupation av Irak representerar ett av de största misstagen i Amerikas historia och vi kommer att få betala ett högt pris för det under en lång tid. Den nuvarande regeringen fortsätter att försvara något som inte är försvarbart och det är som med Alice i underlandet. Det som är upp är ned och det som är ned är upp.”

På frågan om han kan tänka sig att stöda Barack Obama som ju står närmare hans ståndpunkt än McCain och Clinton, sa han att han inte förklarat sitt stöd för någon kandidat, men det lät inte som om han uteslöt att korsa partigränsen och backa Barack.

Hans Sandberg

James Stewards intervju med Chuck Hagel på The Daily Show.

Här kan du se en debatt om Irak mellan den rakryggade republikanen Chuck Hagel och förre detta demokraten och stövelslickaren Joseph Lieberman!

Inga kommentarer:

Loading...