måndag, april 21, 2008

Obama chanslös? Aftonbladet är ute och cyklar

-Obama chanslös i USA-valet dundrar Aftonbladet med en rubrik som försöker jazza upp en lika tunn som tam rapport om vad en berusad replikansk spinnare ska ha sagt. Sanslöst så att det förslår.

Det är sant att John McCain är en kandidat värd att ta på allvar, men det faktum att han blivit republikanernas kandidat speglar snarare splittringen och förvirringen bland republikanerna efter den åtta år långa moraliska, ekonomiska, politiska och militära katastrof som under en lång tid framöver kommer att förknippas med namnet George W. Bush.

De flesta opinionsmätningar tyder på att Barack Obama har goda chanser att besegra McCain, betydligt bättre än Hillary Clinton har. Vinden blåser åt demokraternas håll och man har för första gången på länge en chans att välja en presidentkandidat som kan fånga in oberoende, religiösa och t o m republikanska väljare. Obama är ett nytt politiskt fenomen och han har visat att han når ut väldigt brett. Några missar under den på det hela taget briljant genomförda premiärvalkampanjen kommer inte att ändra på den saken. Inte heller en seger för Hillary i Pennsylvania.

Hans Sandberg

1 kommentar:

meldi sa...

Du har absolut rätt,de flesta opinionsmätningar visar inte bara att Obama har större chans mot McCain än Hillary,de visar att han skulle VINNA medan hon skulle FÖRLORA,så jag vet inte vad Bjurman försöker ???

folket i USA är trötta på Clinton, Bush dynastin och vill ha något nytt..Obama representar det nya just nu

Loading...