onsdag, september 05, 2012

Odemokratiska demokrater smugglar in Gud i plattformen

Skandal på demokraternas konvent.

Igår var vi saliga över en rad mycket starka tal och Michelle Obama's fantastiska avrundning på kvällen.

Men idag tvingas vi vittna om det pinsamma ögonblick då "Gud" kuppades in i plattformen och det gjorde även ett bisarrt "erkännande av Jerusalem" som Israels huvudstad.

Det var röstfiske av skamligaste sort. (Det faktum att Gud och erkännandet av ockupationen funnits med i tidigare plattformar är ingen ursäkt.)

Tre gånger fick konventets ordförande och Los Angeles borgmästare  Villaraigosa ställa frågan om delegaterna ville ställa sig bakom förslaget. På många lät det som att nejrösterna dominerade, men tredje gången var det kanske lika. Fast omröstningen krävde 2/3 majoritet för att gå igenom. En kvinnlig politruk ställde sig bredvid borgmästaren som då lydigt förklarade att förslaget antagits med kvalificerad majoritet. Det är pinsamt så det förslår och republikanerna har redan börjat använda fadäsen i sin propaganda.

2 kommentarer:

Magnus sa...

Hej, Hans! Kan du förklara för mig vad Obamas påstådda olaglighet som president handlar om? Räcker det inte att ha en amerikansk förälder för att man ska få bli president i USA?

Hans Sandberg sa...

Tack för din kommentar. Talet om olaglighet är bara nys. Poängen med "birthers" rörelsen var helt enkelt att skapa en psykologisk känsla av att Obama skulle vara "annorlunda" än oss och då passade det ju bra att säga att han var född i Afrika istället för Hawaii.

Loading...