söndag, maj 31, 2009

Blatte United och Childhold USA lär ut fotboll i Queens

Childhood USA och Blatte United bjöd fattiga New York-barn på en heldag med fotboll, glass och mat på Met Oval Soccer Field i stadsdelen Queens, en av New Yorks och USAs äldsta fotbollsplaner.

Ett 50-tal barn från Bronx, Brooklyn, Harlem  och Queens fick en chans att lära sig spela fotboll, eller lära sig nya tricks med tränare från Blatte United som mästerkocken och restauratören Marcus Samuelsson, hedgefond-chefen Medufia "Keke" Kulego och Selim Adira, som sköter residenset åt den svenska FN-ambassadören.   

-Det är en chans för oss att visa vad barndom handlar om och vi hoppas kunna upprepa denna tillställning i framtiden, säger Charlotte Brandin, chef för Childhood USA, som World Childhood Foundations USA-gren heter. 

-Det är kul att kunna förena multikultur och fotboll här i Queens. Det är ett bra tema för vårt samarbete med Childhood USA och kul att kunna lära barn spela fotboll, säger Marcus Samuelsson i en break mellan två matcher.   

-Vi har ju alltid våra turneringar för vuxna, men vi har också länge velat göra något för barnen, säger Selim Adira, vars föräldrar kom till Sverige från Marocko och själv flyttade till New York för fyra år sedan.  

Välgörenhetstillställningen "The 2009 Childhood Soccer Tournament" arrangerades i samarbete med Volvo Group i Nordamerika och AQ Kafé. Childhood USA hoppas att fotbollsfesten ska hjälpa de fem välgörenhetsorganisationer man arbetar med i New York: Family Advocacy Program i Bronx, Northside Center for Child Development i Harlem; Safe Space Drop-In Center i Far-Rockaway i Queens, Chances for Children i Bronx och Inwood House i Manhattan.

-Det är fantastiskt och arrangörerna gör ett fint jobb. De är verkligen dedikerade för att hjälpa barnen, säger Maria Williams som bor i Queens och är här med sin fyraåriga dotter som aldrig spelat fotboll förut, men gett sig in i spelet med gusto. 

Hans Sandberg

Inga kommentarer:

Loading...