tisdag, oktober 11, 2011

Ett radikalt alternativ till Obama - Jennifer Granholm?

Många progressiva är djupt besvikna på president Barack Obama och det finns de som hoppas att någon ska utmana honom i primärvalen så att han tvingas ta ställning. Men det är få som är beredda att ta sig an denna svåra uppgift och ännu färre som skulle kunna klara av uppgiften. Någon ny Ralph Nader-kampanj vill vi definitivt inte ha. Han och en korrupt högsta domstol såg ju till att George W. Bush "vann" i valet år 2000.

Men det finns en person som i varje fall jag tror skulle bli en utmärkt utmanare till Barack Obama om hon mot förmodan skulle anta utmaningen: förre Michigan-guvernören och svenskättlingen Jennifer M. Granholm. Hon har gedigen erfarenhet när det gäller att skapa sysselsättning och är den kanske bästa demokratiska politikern när det gäller att presentera sin politik i media.

Hans Sandberg

PS. Eva Nyqvist, en svensk frilansjournalist i USA, ställde frågan om Jennifer Granholm inte är född i Kanada, vilket fick mig att kolla upp en intervju jag gjorde med guvernör Granholm 2007. Hon berättade att hon kom till USA när hon var fyra år gammal. Där rök den drömmen, för man måste som bekant vara född i USA för att kunna bli president... suck! 

1 kommentar:

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Loading...