måndag, oktober 13, 2008

Nobelpristagaren Paul Krugman: Mitt temperament passar inte för att sitta i regeringen


Mediauppbåd och champagne för Paul Krugman.

En glad pristagare på måndagens presskonferens.

Paul Krugman, ekonomiprofessor vid Princeton University och en av president George W. Bush:s skarpaste kritiker, var lycklig, men påtagligt nervös under måndagens presskonferens med anledning av att han utsetts till Nobelpristagare i ekonomi.

Paul Krugman sade att han kände sig lite mer hoppfull om världsekonomin efter helgens koordinerade insatser från USA och Europa.
-Det var första gången som de politiska beslutsfattarna överträffade förväntningarna, varför jag känner mig lite mer optimistisk idag, sa nobelpristagaren.

Princeton-universitetet höll på måndagseftermiddagen en presskonferens och en mottagning på Wodrow Wilson-institutet för press, kollegor och studenter. Han gratulerades av universitetets president Shirley M. Tilghman och Anne-Marie Slaughter, prefekt för Woodrow Wilson Institute, samt Christina Paxsson, som leder institutionen för nationalekonomi vid Princeton-universitetet. 


Paul Krugman och nobelpristagaren John Nash.


Paul Krugman tillsammans med kollegor från Princeton University.

Paul Krugman är sedan åtta år krönikör för New York Times och en inflytelserik opinionsbildare i USA. Han stödde Hillary Clintons kampanj i primärvalet och kritiserade Barack Obama för hans förslag till reform av sjukförsäkringssystemet, men lutar numera åt Barack Obama.

På frågan om han kunde tänka sig att sitta med i en Obama-regering svarade han att hans temperament inte passar för att sitta i regeringen.

Hans Sandberg

Inga kommentarer:

Loading...