tisdag, februari 26, 2013

Primitiv antisemitism i nordiskt webblexikon

(Uppdaterad 27 feb 2013) Jag satt och jobbade på min översättning av boken om min pappa till engelska och gjorde en sökning efter den engelska motsvarigheten till uttrycket "snål till tusen." Jag fick inget napp, så jag prövade med "snåljåp" istället. Via Google hamnade jag på EasyTrans.org och det var knappt att jag trodde mina ögon när jag såg vad de skrev.... anno 2013. Kolla det andra exemplet nedan på användningen av snåljåp! Det är otroligt, men tyvärr sant. (Du kan klicka på bilden nedan för att komma till sidan.)




EasyTrans.org presenterar sig på norska som "en gratis online ordboktjeneste som ble startet i 2006 av Jon Atle Sandbakken." Han är en enligt uppgift på en av sina sajter väldigt flitig som bloggare och har sju domännamn registrerade. Han är också projektledare på konsultbolaget Norwegian Promotion Group. Jag har mejlat honom för en förklaring och återkommer när jag fått svar. 

Tillägg 27 januari.

Jag fick svar från Jon i morse. Han skriver:
Jeg har rettet opp i dette. Eksemplene i ordboken er automatisk generert fra opensubtitles.org sin database og kommer fra undertekstene til filmer. Jeg har ikke hatt mulighet til å gå igjennom alle disse. Takk for at du ga beskjed. Ordboken har jeg selv laget og den startet som et hobbyprosjekt når jeg studerte spansk. Easytrans.org er ikke et profesjonelt firma. Dette er grunnen til at slik kan forekomme i en ordbok i dette århundre :) 
Så här ser sökresultatet ut efter justeringen.


lördag, februari 16, 2013

Den illustrerade versionen av boken om Harald Sandbergs väg till konsten är nu publierad

Den illustrerade utgåvan av min bok om min fars väg till konsten är nu publicerad och jag jobbar vidare på en engelsk version. (Klicka på bilden om du vill se boken på Lulus sajt!)



 

måndag, februari 11, 2013

Söderhamns-Kuriren uppmärksammar boken om Harald Sandbergs väg till konsten

Söderhamns-Kuriren uppmärksammade lördagen 19 januari boken om Harald Sandbergs väg till konsten.

artikel om boken om Harald Sandbergs väg till konsten